Svak rygg kan fremprovosere andre plager

Å trene ryggen hjelper

Det har vist seg fra flere studier om ryggen at hvis man har svak rygg kan man få plager andre plasser. Det er så viktig å ha en sterk rygg og med enkle øvelser i hverdagen kan man styrke ryggen sin betraktelig. Enkle øvelser som vist her gode øvelser for rygg kan være nok for at man slipper unna med vond og svak rygg. Det mange ikke er klar over at hvis man har en strålende smerte ned i gjennom en av beina kan det være ett tegn på svak rygg som har fremprovosert skiveprolaps. Skiveprolaps kan være smertefullt men de fleste blir bra igjen innen seks uker og blir man ikke bedre kan man få behandling. Skiveprolaps eller skiveutglidning utløses ofte av belastning på korsryggen, og noen typiske grunner er for eksempel en jobb som du sitter mye i, kraftig overvekt og svak rygg grunnet lite mosjon. Så klart kan man trene på seg en rygg prolaps men da har du løftet feil.

Andre plager

Når vi snakker om ryggen og da gjerne hele ryggen. Selve ryggen er jo menneskets hovednerve system, og skjer noe med den skjer det noe med oss. Det vil si at har du skadet deg i ryggen alvorlig vet vi at vi kan bli lammet, vi kan også få som nevnt tidligere i artikkelen små skader som fører til smerter andre plasser. I armene kan det gjenkjennes en smerte på grunn av en skade i ryggen, vi kan få hodepine, plager som kjennes ut som stramme muskler i rompa og mange fler. Hvis vi leser litt i det store leksikon om ryggen og ryggmargen så skjønner vi fort at ryggen er veldig viktig for at vi skal ha god kvalitet på det daglige livet.

Vi kan jo være så uheldige at vi skader oss i ryggen for livet.. Det skjer heldigvis ikke mange men det kan skje. Hvis nå dette uhellet er ute og man ikke har forsikring kan man slite litt økonomisk til å begynne med, men det finnes heldigvis andre måter man kan få hjelp både midlertidig og i ett lengre perspektiv. For eksempel så kan lån uten sikkerhet fra centum.no være en god løsning i så måte. Mange har jo skadeforsikringer men i mellomtiden kan det være tøft.

Vi kan jo begynne med å sitte riktig der vi sitter aller mest, sånn som på jobb eller hjemme i sofaen. Ha en riktig sittestilling, fysisk aktivitet, enkle øvelser, ut tøyning og kosthold er alle kjempe viktige faktorer som spiller inn i det å ha en sunn og sterk rygg. Ta en titt på hvordan forebygge ryggsmerter så ser vi hva som er viktig. Og fellesnevneren er riktig fysisk aktivitet og styrke øvelser med forbehold at du skal like dem også. Så holder ryggen livet oppe.