Julegaver til personer med ryggsmerter

Kjenner du noen som sliter med smerter i rygg og nakke? Dette er problematikk som rammer svært mange nordmenn. Har du et familiemedlem eller en venn som plages av slike smerter i stort omfang? Da har du sett med egne øyne hvordan dette påvirker livskvaliteten til den det gjelder. Kanskje du kan kjøpe en gave som kan være til hjelp? Eller kanskje du vil kjøpe en slik gave til deg selv?

Cirka 1,2 millioner nordmenn har ryggsmerter

Som vi nevnte innledningsvis er smerter i rygg og nakke svært vanlig. I følge en artikkel publisert i Dagens Medisin i september 2019, plages så mange som 1,2 millioner nordmenn av slike smerter. Her på ryggforskning.no har vi tatt for oss diverse årsaker til smerter i ryggen i tidligere artikler. Det kan dreie seg om alt fra dårlig kroppsholdning til slitasjeskader og stillesitting. Dersom du ønsker å hjelpe noen du kjenner som sliter med disse problemene har vi noen ideer til julegaver som kan være til hjelp.

Gode ideer til julegaver

Følger du linken i avsnittet ovenfor finner du masse artige og spennende gaver som kan passe til de fleste. Siden vi er en nettside som fokuserer på ryggproblematikk har vi funnet noen produkter i nettbutikken som kan passe godt til dem med ryggsmerter.

  • Nakkepute. Som vi har skrevet om i andre innlegg på bloggen vår, er nakkeproblemer ofte relatert til ryggsmerter. En god nakkepute kan derfor være en god avlastning for dem som sliter med denne kombinasjonsproblematikken. Dette gjelder særlig for dem som har kontorjobb og sliter med stiv og vond nakke.
  • Hodemassør. Denne artige metalldingsen ser nesten ut som en slags visp, men gir en utrolig god følelse når den kiler håret og hodebunnen. For en som sliter med smerter kan en slik liten godfølelse i hverdagen forhåpentligvis øke livskvaliteten.
  • Kjærestepute Kjenner du en som er singel og liker å sove på siden? Da er denne puten perfekt. Å ligge på siden er ikke ultimat for dem som sliter med ryggsmerter, men for mange kan det være vanskelig å endre sovevaner. Da er det ekstra viktig å støtte opp med puter, noe denne kan hjelpe til med. Du kan også si til vennen din at det er lurt å sove med en pute mellom knærne når man ligger på siden, da dette hjelper til med å rette opp ryggraden.
  • Shiatsu massasjepute Vi har spart det beste tipset til slutt. Dette er kanskje den beste julegaven du kan gi til en som har vondt i ryggen? Tenk å kunne få en massasje akkurat når man trenger det mest, uten å være avhengig av et annet menneske? Shiatsu er en tradisjonell japansk massasje som skal hjelpe til å løse opp spenninger. Dette kan med andre ord passe godt til en person som har ryggsmerter på grunn av anspenthet eller dårlig sittestilling.

Lykke til med gavejakten!

Vi håper at dette innlegget var til hjelp. Det er en god stund til det er jul igjen, men kanskje dette er året du vil være ekstra tidlig ute?